Ağız kokusu kabus gibidir. Ağız bakımınız yeterli olmuyorsa, kötü kokunun başka sebepleri vardır ve doktorunuza başvurmalısınız…
Ağız Kokusunu Gidermek İçin Yapılması Gerekenler;
1- Diş temizliğine özen gösterin. Diş plaklarında kalan yemek artıkları bakteri oluşumuna, dolayısıyla kötü kokuya neden olmaktadır. Florür içeren bir diş macunuyla günde en az iki kez 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın ve günde bir kez diş ipi kullanın.
2- Sadece dişlerinizi fırçalamanız yeterli değildir. Dilinizde kalan bakteriler içinde dilin üstünü ve arka bölümleri ile birlikte damak temizliğine önem verin.
3- Su içmeyi alışkanlık haline getirin. Sabahları ortaya çıkan kötü kokunun sebebi yeterli su içmemekten kaynaklanmaktadır. Kuru olan ağız kötü kokuya neden olmaktadır.
4- Sigara, kahve, alkol, soğan ve sarımsak gibi kokulu yiyecek ve alışkanlıklardan uzak durun.
5- Dişlerinizi fırçalayamazsanız, şekersiz sakız çiğneyin. Böylece asidin etkisini yok eden tükürük salgınız çoğalır ve plakların yok edilmesine yardımcı olarak nefesinizi temizler. Tatlandırıcı Xylitol içeren cikletler bakteri gelişimini engellemeye yardımcı olur.
6- Eğer protez diş kullanıyorsanız, geceleri protezlerinizi çıkarın ve iyice temizleyin. Mümkünse, uyurken protezlerinizi su dolu bir kaba koyarak ıslak kalmasını sağlayın. Küf , mantar ve bakterilerden temizlenmesi için protezinizi periyodik olarak protez temizleyici bir sıvının içinde bırakın. Ağzınızdaki, protezin temas ettiği, her bölgeyi de fırçalamayı unutmayın.
7- Ağız kokunuzu geçici olarak engellemek için gargara yapabilir veya diğer nefes temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ancak nefesinizi temizlemek için başka bir şeyi devamlı olarak kullanmanız gerekirse, nedenleri ortaya çıkarması için öncelikle diş hekiminize başvurun.
8- Eğer iyi diş bakımı nefes kokunuza çözüm getirmiyorsa, kötü kokunun diğer muhtemel sebeplerini değerlendirmesi için doktorunuzla irtibata geçin.